Wat is Reiki/ Healing, wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Ik geef behandelingen en sluit tevens mijn ontspanningsmassages af met (ongeveer 15 minuten) Reiki/healing en fungeer hierbij als ‘doorgever’ via mijn handen, ik gebruik dus niet mijn eigen energie.

Soms belanden we in het leven in een vicieuze cirkel en healing kan je helpen die cirkel te doorbreken. Healing ruimt innerlijke energieblokkades op en brengt je energie in balans, helpt je op weg naar jezelf.

Tijdens de healing stem ik me af op jouw energie. Alles heeft en is energie; ieder mens, ieder dier, iedere plant, de aarde, de kosmos. Je lichaam is eigenlijk een netwerk van energiebanen en ieder orgaan heeft een eigen energiefrequentie. Dat gegeven is overigens niet nieuw: de Chinese geneeskunde (zoals acupunctuur) werkt al eeuwenlang met deze energiebanen.

Wanneer je energiesysteem in evenwicht is, zit je goed in je vel en raak je niet snel uit balans. Het dagelijks leven vraagt echter veel van ons. Een uitdagende baan, een druk gezin, een hectisch sociaal leven, de dagelijkse file, de tientallen mailtjes en telefoontjes die je iedere dag verwerkt, al die programma’s die je moet zien, de bladen die je moet lezen – ons leven stroomt ervan over.
Al die prikkels kunnen disbalans in je energiesysteem veroorzaken en healing kan helpen de balans te herstellen.

Vanaf het moment dat ik mijn handen plaats, daalt je energiefrequentie: je voelt dat er ruimte is om tot rust te komen.

Wanneer je energiesysteem uit balans is, kun je daar last van krijgen. De een loopt misschien vast in zijn werk, de ander moet alle zeilen bijzetten om het thuis gezellig te houden. Weer een ander wordt overvallen door vragen als ‘Is dit het nou’, of ‘Zit ik eigenlijk wel op het goede spoor?’ Ook zijn er mensen die steeds tegen hetzelfde probleem aan lopen en weer anderen zijn altijd maar gestrest of moe en weten niet waarom. Een energiesysteem uit balans kan zelfs leiden tot burn-out of depressie. Healing kan de energie weer in balans brengen. Je energie hoort te stromen en healing helpt je daarbij.

Wanneer je energie vrij stroomt, voel je je letterlijk vrijer en energieker. Je weet wat je wilt en je hebt een diep contact met je echte zelf. Je oude patronen en verwachtingen zitten je niet langer in de weg. Je staat er, je bent helemaal jezelf!

De werking van energie in je lichaam is lastig uit te leggen, omdat het voor de meeste mensen onzichtbaar is. Het volgende voorbeeld verduidelijkt veel:

Het vierde chakra – het hartchakra – regelt onder meer je ademhaling, hart, longen en armen. Wanneer dit chakra niet voldoende energie heeft, kost het de adem moeite zijn natuurlijke stroom te volgen naar de onderbuik. Je adem stokt als het ware, en komt niet verder dan borsthoogte. Ik zorg ervoor dat je chakra zich weer opent, waardoor je adem zijn natuurlijke weg naar je onderbuik weer kan volgen. Wanneer je goed naar je onderbuik ademt, neem je meer zuurstof op en stroomt je bloedcirculatie beter: je voelt je weer stabiel en vreedzaam. Je hart kan zich weer gaan openen. Een open hart is in evenwicht: het ontvangt net zo veel als het geeft ♡