Home » Oorkaarsbehandeling

Oorkaarsbehandeling

image

Een oorkaarsbehandeling klinkt in eerste instantie een beetje vreemd maar wordt door de indianen al eeuwenlang gebruikt voor allerlei klachten.

Biosun oorkaarsen worden met de hand gemaakt, uitsluitend van zuivere bijenwas, honingextract en traditionele indiaanse kruiden zoals salie, johanneskruid, kamille en 100% natuurlijke etherische oliën. De Biosun kaarsen worden in Duitsland gemaakt en voldoen aan de Europese standaardnormen.

In mijn praktijk combineer ik een oorkaarsbehandeling met een korte massage van het hoofd,gezicht en hals. Dit mede om de ontslakkende werking (afvoer van afvalstoffen) te bevorderen. Tijdens een oorkaars behandeling moeten altijd beide oren worden behandeld.

Chronische klachten kun je langdurig behandelen. B.v. 1 x per week een oorkaars behandeling gedurende 5 weken. Preventief of revitaliserend wordt een behandeling eens per 4 weken aanbevolen.

Hoe werkt het?

De (holle)oorkaars wordt eerst aangestoken en daarna voorzichtig met een draaiende beweging in de gehoorgang geplaatst. Door de trilling van de vlam wordt de lucht in de oorkaars als het ware omhooggetrokken waardoor een lichte onderdruk ontstaat, het schoorsteeneffect. Dit bij elkaar geeft een massage van het trommelvlies waardoor drukregulatie plaatsvindt in het middenoor. Cliënten kunnen hierdoor het gevoel hebben dat de druk in het hoofd (voorhoofd- of bijholten) minder is geworden. Het geeft een weldadig, bevrijdend en lichter gevoel in het hoofd – oorgebied. Bij de verdere verbranding, speciaal na het “omklappen ” van het verbrande gedeelte, ontstaat een licht pulserende overdruk in de uitwendige gehoorgang en intensiveert de warmte, die wordt overgedragen in het oor en deze stimuleert. Deze aangename warmte verhoogt de perifere doorbloeding, activeert het immuun – specifiek afweersysteem en verbetert de ontslakkende werking van de lymfevaten.

De damp van de verbrande kruiden diffundeert door het trommelvlies en bereikt het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het orgaan van Corti. Voorts, via de buis van Eustachius, de mond-, keel-, neus- en bijholten.

Biosun oorkaars behandeling kan helpen bij:

verkoudheid/griep
bijholte ontstekingen
ontspanning stress symptomen
angsten/depressies
slapeloosheid
hyperactiviteit
snurken
oorsuizingen

Biosun oorkaars behandeling wordt afgeraden bij:

een geperforeerde trommelvlies
implantaten van de middenoorbeentjes
acute oorontsteking
huidaandoeningen van oor en gehoorgang
epilepsie
exzeem/schimmel in het oor

Uiteraard geldt bij alle klachten dat een oorkaarsbehandeling nooit een medische behandeling kan vervangen. Ga indien u twijfelt altijd langs bij uw huisarts of specialist.