Home » Reiki

Reiki

70a94b046064642cc784f22d835a15ea

 

In 2013 en 2014 heb ik de inwijdingen mogen ontvangen in de eerste en tweede Reiki graad. Reiki is heel goed te combineren met een korte ontspanningsmassage maar kan ook met de kleding aan worden gegeven. De behandeling duurt dan ongeveer 45 minuten. De ontspanningsmassages van 60 en 90 minuten sluit ik standaard af met een korte Reikibehandeling. Mocht u hier geen prijs op stellen dan kunt u dit uiteraard aangeven.

Wat is Reiki?
Reiki komt van oorsprong uit Japan en is gebaseerd op het doorgeven van helende energie via de handen. Rei betekent universeel en Ki betekent levensenergie. Alles wat leeft heeft universele levensenergie nodig om in evenwicht te kunnen leven. Reiki brengt het zelf genezend vermogen van het lichaam op gang, simpelweg omdat het energie blokkades die pijn en ongemakken veroorzaken, van nieuwe energie voorziet. De warme en liefdevolle Reiki energie stroomt door de gever heen, naar de ontvanger toe, daar waar het op dat moment nodig is.

Door Reiki en ontspanningsmassage samen toe te passen werkt de massage nog dieper en intensiever door in het lichaam en zal het resultaat voor u optimaal zijn. Sommige mensen zien Reiki als iets ‘zweverigs’, dit is zeker niet zoals ik het over wil brengen. Reiki is eigenlijk niet goed uit te leggen maar een gevoel dat u zelf moet/mag ervaren.

image