Home » Hot-Stone-Massage

Hot-Stone-Massage

Een intense warmte massage

Hotstone massage therapie is een intense warmte-massage die een weldaad is voor lichaam en geest. De hitte en de ‘druk’ van de stenen dringen diep door in de spieren. De hotstone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.

Hete stenen?

Bij hotstone massages worden speciaal geselecteerde basaltstenen gebruikt. Deze lavastenen zijn vanuit de bergen in de loop van de tijd in zee of een rivierbedding terechtgekomen en daar door de natuur gepolijst. Behalve glad en vlak zijn ze ook sterk vanwege een hoog ijzer- en magnesiumgehalte. Basaltstenen houden door hun compactheid bovendien lang warmte vast. Voor de behandeling worden ze opgewarmd in een speciale heater met water. De hitte (45 graden celcius) en de ‘druk’ van de stenen dringen diep door in de spieren. Na een legging van de hotstones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en olie. Hotstone massage zorgt voor een diepe ontspanning en ontgifting.

hot_stone_massage

Wat doet een hotstone massage met je?

Hotstone massage stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Het geeft een betere doorbloeding van de cellen, versoepeling van de spieren, activeert het lymfesysteem en de bloedcirculatie, werkt reinigend door de verhoging van de inwendige temperatuur, versnelt de opname van op de huid aangebrachte stoffen(bijv. olie) Daarnaast ondersteunt de hotstone massage alle niveaus van healing doordat het de emotionele, mentale en fysieke energieën harmoniseert. Tenslotte is de hotstone massage geschikt voor iedereen die zijn/haar lichaam eens lekker wil laten verwennen.

image

 

Een eeuwenoude techniek

Het masseren met stenen is een eeuwenoude techniek. Zuid Amerikaanse en Oosterse volken gebruikten basaltstenen bij hun rituelen en genezende behandelingen. Stenen waren bovendien een belangrijke warmtebron in koude seizoenen doordat ze lang hitte vasthouden. Begin jaren negentig kreeg de methode een nieuwe impuls doordat een Amerikaanse massagetherapeut een behandeling met warme en koude stenen ontwikkelde.

In Europa herontdekte Engeland als eerste de hotstone massage en nu groeit ook de bekendheid in Nederland. Hotstone massage is een variant op de bekende Zweedse ontspanningsmassage waarbij wordt gekneed. Tijdens de hotstone massage nemen stenen die rol over. Ze worden op bepaalde punten van het lichaam gelegd of met olie over het lichaam gewreven, zo dragen ze gaandeweg hun energie over. De hotstone massage is bedoeld om te ontspannen, te ontgiften, blokkades op te heffen en de energiedoorstroom te verbeteren.

image

Contra-indicaties:

•koorts
•zonnebrand
•bestraalde plekken
•kanker, in de periode dat er risico op uitzaaiingen is
•sommige reumavormen
•ontstekingen
•infecties
•vochtoedeem
•spataderen
•verse littekens

Extra aandacht bij:

▪ernstige hartklachten(kan bloeddruk iets beïnvloeden)
▪diabetes(warmte kan de bloedsuikerspiegel verlagen)
▪ziekte & zwangerschap
▪heftige overgangsverschijnselen
▪oudere mensen, kinderen
▪de warmte en ontgiftende werking kan invloed (positief of negatief) hebben op de werking van medicijnen en kan soms een kuur verstoren.

Wanneer geen hotstone massage?

Bij een buitentemperatuur van 21 graden Celcius of hoger geef ik geen hotstone massage. Bij een te hoge buitentemperatuur krijgt het lichaam niet de kans om de opgenomen warmte kwijt te raken. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat u last kunt krijgen van een aantal negatieve bijwerkingen zoals: hoofdpijn, lusteloosheid, misselijkheid, flauwvallen en een slechte nachtrust. Bij twijfel zal ik er altijd voor kiezen om de massage niet door te laten gaan, uw gezondheid staat vanzelfsprekend voorop!

image