Home » Cupping

Cupping

Wat is cupping?
Cupping is een behandelwijze uit de traditionele Chinese geneeskunde, waarbij gebruik wordt gemaakt van glazen of plastic bollen (cups). De cups, ik werk met de plastic variant, worden met de open kant op de huid geplaatst. Door middel van een vacuümpomp, zuigen de cups zich vast op de huid. Onder de cups treedt daardoor een zeer sterke doorbloeding op. De cups kunnen alleen geplaatst worden, maar er kan ook mee gemasseerd worden.

Waarom cupping?
Cupping heeft een enorme dieptewerking en zorgt voor een betere doorbloeding van spieren en weefsels. Hierdoor kunnen blokkades in het lichaam worden opgeheven en afvalstoffen worden afgevoerd, waardoor pijn vermindert of zelfs verdwijnt.

Cupping werkt heel effectief op diverse klachten zoals: pijn in spieren en gewrichten, onderrugpijn, spit, hoofdpijn, migraine, nekpijn, schouderpijn (bijv. frozen shoulder), slijmbeursontsteking, tennisarm, hernia, verklevingen, obstipatie, griep, verkoudheid, verzachten van littekenweefsel en cellulite*.

*Cellulite of sinaasappelhuid is te herkennen aan een huid met afwisselend kuiltjes en bobbeltjes. Het komt voornamelijk voor bij vrouwen op de benen, de heupen en de billen en wordt veroorzaakt door ophopingen van vocht, vet en afvalstoffen. De ophopingen worden onderhuids opgeslagen in ‘kamertjes’ met muurtjes van bindweefsels. Hierdoor wordt de huid plaatselijk naar buiten geduwd en trekken de bindweefsels de huid omlaag. Dit veroorzaakt kuiltjes afgewisseld met bobbeltjes. Bij deze behandeling gebruik ik flexibele siliconencups om mee te masseren en speciale berken cellulite olie van Weleda. Deze bevat een uitgekiende combinatie van actieve plantenextracten die de vetafbraak in de onderste huidlagen stimuleren en de afvoer van afvalstoffen en vocht activeren. De tarwekiemolie en het olie-extract van rozemarijn bevorderen de doorbloeding en ondersteunen het herstellend vermogen van de huid en het bindweefsel.

Cupping heeft ook een ontgiftende werking. Het vacuum onder de cup trekt de afvalstoffen uit de spieren en weefsels zodat deze via de gebruikelijke wegen kan worden afgevoerd (urine, ontlasting, transpiratie, longen).

Is cupping pijnlijk?
Dit is sterk afhankelijk of en in welke mate er blokkades of verklevingen zijn. Vooral bij een eerste behandeling kan cupping pijnlijk aanvoelen. De behandeling is met meer of minder vacuüm van de cup goed aan te passen. De zuigkracht is altijd voelbaar en na afloop zijn er vaak rode of blauwe plekken/strepen op de huid zichtbaar. Deze zullen na enkele dagen verdwijnen. Het verdwijnen van de verkleuring gaat meestal gelijk op met het verbeteren van de klachten. Het is niet de bedoeling om kort na de behandeling langdurig en/of heet te douchen of arnica of andere hulpmiddelen bij bloeduitstortingen te gebruiken, het lichaam dient zichzelf te herstellen. Wel is het belangrijk om veel water te blijven drinken!

De behandeling wordt afgesloten met een korte ontspanningsmassage zodat u weer als herboren mijn praktijk verlaat.

Contra indicaties
-Niet direct na het eten
-Geen alcohol vooraf nuttigen
-Zonnebrand
-Bloedingen en wonden
-Extreme vermoeidheid of burn out
-Nieuwe littekens

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image